Založ si blog

Zavist

Blondína brunetke, nízka vysokej, plnšia chudej, bohatá ešte bohatšej. Závidíme si všetky. Všetko. Aj tie otrhane lacne cizmy, ci dámske lodičky. Darmo sa budeme oháňať otrepanou frázou, že my sme so sorty tých, ktoré sú spokojné so svojim životom, nič im nechýba. A dokonca, nikdy nepomysleli aby inej niečo závideli. Dámy, prosím Vás? Menší súkromný testík, preukáže, že to nemusí byť celkom pravda. Okej, ak sa teda nájde výnimka, budem milo prekvapená. No predpokladám, že sa nájde 1 z 1000. Zoberte si nejaký papier. Hocijaký. A pero. Máte pred sebou čistú stranu. Predstavte si, že ide o stranu, do ktorej môžete vpísať čo chcete, po čom túžite a nemáte to, a to sa objaví vo vašom živote. No tak smelo. Veď to nikto neuvidí, spokojne ten papier potom zahoďte. Nechajte si toľko času, koľko potrebujete. Slobodne premýšľajte o čomkoľvek. Hmotnom, nehmotnom. Potrebnom, zbytočnom. Ak to budete mať, poďme si pozrieť výsledok.

Čo sa asi tak objavilo na Vašom papieri? Chcem sa narodiť ako hviezda. Určite chcem vedieť spievať. Chcem mať prirodzene čierne vlasy. Krásnu pleť, dokonalú postavu bez cvičenia. Šatník hodný Carrie Bradshaw, ale ziadne panske mikiny a panske zimne bundy Pana Bozskeho. Chcem dokonalo variť a tiež piecť. Byť stredobodom pozornosti vždy a všade. Okrem toho chcem byť bohatá (veď si to zaslúžim). Alebo nie, nech je bohatý môj muž (ja predsa budem jeho ozdobou). Chcem vydať svoju kolekciu (ziadne lacne oblecenie, make-up, šperky,pekne lacné topánky…). Chcem byť dokonalá vodička a parkovanie bude pre mňa hračkou (samozrejme). Želám si aby sa za mnou otáčali všetky pohľady, nech prídem kamkoľvek.

Dobre. Ak Ste si vytvorili svoj zoznam, prejdeme k ďalšiemu kroku. Nezáleží či Ste uviedli len jednu vlastnosť alebo dve zručnosti. Alebo ste zapísali dokonca celú stranu. Ďalším krokom, ktorý bude nasledovať je otázka. Pozrite sa pozorne na svoje priania. Na priania, ktoré prídu do Vášho života. A na priania, po ktorých tak túžobne naťahujete rukami. Opýtajte sa sama seba: Prečo to všetko chcem? Prečo? Nájdite si znova chvíľku času. Koľko potrebujete. Svoju odpoveď si môžete pod zoznam prianí napísať alebo len nad ním v duchu premýšľajte.

Predpokladám, že odpovede na Vašu otázku budú rôzne. Pretože sa mi to páči. Pretože to mám rada. Pretože to proste chcem. Pretože sa idem zblázniť, keď vidím lacne tenisky vo výklade obchodu. Pretože je to také krásne. Pretože sa budem cítiť lepšie. Pretože…. Je mi to jasné milé Dámy. Tak sa opýtajte ešte raz. Opýtajte sa samých seba, či to čo si želáte naozaj potrebujete. Samozrejme čas a priestor na odpoveď je vo vašej réžii.

Skúsim uhádnuť nejaké tie odpovede. Znova. Takže, potrebujem to pretožeeeee je to naozaj krásne a veľmi cenné. Potrebujem to, pretože tento kúsok ešte nemám! Potrebujem to pretože v tom budem krásna. Potrebujem to pretože….. TO MÁ ONA! Potrebujem to pretože….. MI TO BUDÚ ZÁVIDIEŤ!

No, menší testík nám skončil. Prejdime na vyhodnotenie. Milé Dámy, či si to priznáte alebo nie. Ja verím, že každá z Vás, nájde aspoň jedno z prianí, ktoré nechce. V skutočnosti ho ani nepotrebuje. Pozrite si, ktoré to je. Myslíte si, že to o tých všetkých topánkach sveta? Alebo to o plastickej operácii? Alebo to bude určite to o krásnom rodinnom dome. Povedzte si úprimne prečo to chcete a prečo to potrebujete. Ak ste našli v hĺbke svojho svedomia jasné odpoveď, vyškrtnite prianie zo zoznamu. Pre túto odpoveď a skutočnosť, Vám to priania nepatrí. A vlastne ho naozaj nepotrebujete a ani nechcete. Je to tak? Tou odpoveďou a aj skutočnosťou bolo, že danú vec, chcete pretože ju má niekto iný. Tým, že budete bažiť po veciach, kráse, talente, bohatstve, schopnostiach iných, Váš šťastnými neurobí. Možno na moment. Potom si znova nájdete iný objekt záujmu. Treba si však uvedomiť, že tým strácate krásu svojej osobnosti. Závidieť, túžiť a žiarliť na iných pre ich bohatstvo je najskôr zbytočné. Ak si určité veci, kvôli ich cene nemôžete dovoliť. Trápite len samú seba. Ak raz nemáte dar hlasu, môžete škriekať na plné hrdlo. Vaše CD alebo panske tricka si nekúpi nik. Okej, možno frajer a mama, zo súcitu. Ak ste do vienka nedostali vysoké nohy, krásnu pleť, žiarivé zuby, nech sa páči. Urobte všetko pre zmenu. Efekt? Nastal. Aký? Krátkodobý.

 

Ženy si vedia závidieť mnoho vecí. Od handier, cez telo, závidia si manželov, rodinu, drahé šperky. No takto šťastné nebudú. Skúste odsunúť na bok závisť a odtrhnúť ju zo strapca vlastností, ktoré máte. Dýcha sa Vám lepšie? Verím, že áno. Nájsť v sebe svoje JA, je omnoho väčší dar. Už viete čo presne chcete? Chcete presné také vlasy ako máte vy. Chcete presne tie roztrhané tenisky, ktoré ste si kúpili minulú sezónu. Určite chcete ten parfum , ktorý tak každému smrdel na tej piatkovej party. Vy ho jednoducho milujete. A určite chcete byť sama sebou.

 

Dúfam, že ste sa aspoň na chvíľku zamysleli. Závisť je nepríjemný spoločník, ktorý nás stretáva všade. V práci, v obchode, na internete, v časopisoch, v televízií. Je ťažké sa ho vzdať, no víťazstvo je sladké. Preto verím, že ste v teste nepodvádzali a boli ste k sebe úprimné.

Prirodzena pritazlivost

21.03.2015

Hneď v úvode vás chcem uistiť o tom, že táto magická ľudská zbraň nie je privilégiom len určitej skupiny ľudí. Všetko čo potrebujete na to, aby sa naplno prejavil váš sexappeal je už vo vás. Nie sú to žiadne záhadné rituály, pravidlá alebo metódy. Celé to je o láske k sebe a vnútornej jasnosti… Sexappeal sa totiž rodí v hlave. Vynechám teraz najrôznejšie [...]

Stretnutie

03.02.2015

Po dlhšej odmlke som tu opäť. O tom, že láska si nevyberá a prekvapí človeka v najnepravdepodobnejšej situácii, viem svoje. Prečítajte si dnes ukážku z mojej najpredávanejšej knihy Ozvi sa mi, láska. Píše sa január roku tisícdeväťstoosemdesiatjeden. Som štvrtáčkou na Strednej pedagogickej škole v jednom stredočeskom mestečku. O päť mesiacov ma čaká maturitná [...]

Ist si za snom

26.01.2015

Akokoľvek nezmyselné, či absurdné môžu pripadať vašemu okoliu. Nereálne, naivné… Dôležité je, že im veríte vy sami. Včera som sa svojmu manželovi posťažovala, že si musím ísť kúpiť nové lacne topanky, najlepsie dámske lodičky, pretože, tie, čo mám, hoc boli nekresťansky drahé, som nesprávnym spôsobom chôdze vyšmatlala. Usmial sa. „Ak by mi to bol [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 28691x
Priemerná čítanosť článkov: 2391x

Autor blogu

Kategórie