Založ si blog

Posuvaju ma dalej

,,Kvôli práci, ktorá ma živí, som musel vyštudovať odbornú strednú školu/vysokú školu.“ Častá odpoveď na otázku, aké bolo Vaše pôsobenie pred prácou, kde momentálne pôsobíte. Občas, keď sa potrebujeme rozptýliť a pochytiť nový závan vetra, radi sa nechávame inšpirovať druhými. Niekedy až natoľko, že si položíme množstvo otázok o sebe, ktoré by nám predtým vôbec nezišli na um a môžete prísť na niečo celkom nové.

Prinášam Vám niekoľko skutočných príbehov o ľuďoch, ktorí nemuseli mať dobré známky, dobré vzťahy s nadriadenými kvôli protekciám či skončených 5 vysokých škôl, popritom predavat lacne saty, ci lacne cizmy, aby sa mohli stať úspešnými. Niektorí z nich opustili školu dokonca pred povinnou školskou dochádzkou, či pracovali na bežných pracovných miestach. Títo ľudia boli ovplyvňovaní najmä 3 vlastnosťami- ambicióznosťou, snami a dravosťou.

A.) Jack Ma

50 ročný Číňan, prezývaný Bláznivý Jack alebo čínsky Bill Gates disponuje majetkom vo výške viac než 532 miliárd eur. Ako mladé ucho prepadal z matematiky a odmietli ho zamestnať v stánku s rýchlym občerstvením, ani nemohol predavat lacne tenisky. Uvedomoval si, že jazyk je veľmi podstatnou figúrkou na svetovej šachovnici. Keď sa oženil, začínal doučovaním angličtiny za 12 eur mesačne.

Napriek tomu sa mu podarilo založiť prekladaciu spoločnosť, na ktorej kapitál si musel požičať od 18 známych. S ňou sa dostal do USA, kde sa zrodila myšlienka internetového biznisu. Dnes vlastní 150 centimetrový Jack internetovú spoločosť Alibaba, poskytujúca priestor vývozcom a dovozcom z niekoľko stoviek krajín sveta. Alibaba je drahšia ako e-Bay či Amazon.

B.) Bethany Mota

Obyčajné dievča z Kalifornie, ktoré bolo v správny čas na správnom mieste. Bethany chcela zdieľať svoju vášeň k móde a kozmetike s ostatnými a v júni 2009 nahrala na Youtube svoje prvé video. Bola jednou z prvých youtuberiek a fanúšikov zbierala rýchlosťou blesku. Dnes má na svojom internetovom konte cez 7 miliónov odoberateľov. Svoje videá venuje obliekaniu, účesom či kozmetike, predava pekne kabelky, lacne znackove oblecenie, taktiež diskutuje na témy, ktoré ju zaujmú. Objavila sa v niektorých televíznych show, zahrala si roly v 2 filmoch a spolupracujú s ňou známe americké odevné značky. V januári 2014 si zarobila videami zhruba 40 000 dolárov za mesiac.

C.) Robert a Carmen Geissenovci

Mnohí ich poznajú z televíznej obrazovky, blondiaka ako milovníka drahých áut a Carmen ako manželku, ktorá večne volá na svojho manžela Róóóberta a vymetačku kaderníckych salónov. Rodinku možno považovať za jednu z najbohatších v Európe, ich majetok sa odhaduje na 70 miliónov dolárov. A čomu vďačia za také pekné konto? Robert pochádzal z dobrej rodiny, v ktorej podnikanie nebolo nič nové.

S bratom Michaelom založil v roku 1986 značku športového oblečenia. Značka sa chytila a neskôr ju odpredali za mastnú sumu. Brat Geissen odkúpil o pár rokov značku späť a Robert sa pustil do vlastného podnikania s realitami. Manžel pani Carmen však svoju lásku k móde nezaprie a vytvoril si tentokrát sám odevnú značku pod vlastným menom. Cena jednoduchšieho trička z kolekcie je 80 eur, okrem toho predavaju panske zimne bundy a mikiny panske.

D.) Joanne Rowling

Britská spisovateľka, ktorá zbohatla knihou, ktorú pozná snáď každé dnešné dieťa- Harry Potter. Rowlingová sa svojou knihou vyšplhala na čestné miesto miliardárky a predbehla dokonca samotnú Alžbetu II. Jej majetok sa odhaduje na 576 miliónov libier. Pritom námet na knihu nevymýšľala niekoľko mesiacov, ako sa môže zdať. Príbeh o chlapcovi, ktorý navštevuje čarodejnícku školu, ju napadol jedného dňa cestou vo vlaku z Manchestra do Londýna.

Svoj rukopis ponúkla dvanástim vydavateľstvám, no všetky odmietli! Na milosť ju vzalo menej známe vydavateľstvo, ktoré jej ponúklo skutočne malý honorár- len 1500 libier za 1000 vydaných kusov. Predaj začal skromne, no po druhom ocenení, niečo ako detský Oscar, sa podaril dotlač. Autorku prinútili, aby sa podpísala na knihu iniciálkami, pretože vedenie si neželalo, aby čitatelia vedeli, že je napísaná ženskou rukou (J.K. Rowling). Posledný diel Harryho Pottera v roku 2007 sa stal najrýchlejšie predávanou knihou v Británii, predalo sa vyše 11 miliónov kusov. Kniha bola aj sfilmovaná a je preložená do 67 jazykov.

E.) Boris Kollár

Aby nebola reč len o zahraničných milionároch, medzi úspešnejších Slovákov patrí aj Boris Kollár. Z médií je známy predovšetkým ako slovenský donchuan , no pozrime sa na jeho majetkový životopis. Jeho podnikanie siaha už do čias komunizmu, kedy odkúpil hotel a lyžiarske vleky na Donovaloch. Založil akciovú spoločnosť, ktorá prevádzkuje známe strediská, napríklad Park Snow Donovaly. Pred niekoľkými rokmi dostal licenciu vysielať na území Slovenska a kúpil obľúbené slovenské rádio. Uvádza sa, že Boris pochádza zo skromnejších pomerov a práve pocit nedostatku je pre neho hnacím motorom. Taktiež prevádzkuje menšiu leteckú spoločnosť.
F.) Adela Banášová

Moderátorka, ktorá patrí k stáliciam našich obrazoviek, uzatvára dnešné druhé slovenské a siedme celkové miesto v kariérnych príbehoch. Prvé skúšobné živé vysielanie absolvovala už v 14 rokoch. Na strednej, kedy Adela samu seba žartovne označovala ako frontmana skupiny Nirvana, bola vybraná do modelingovej súťaže. V tomto smere sa však uchytiť netúžila. Slováci ju mali možnosť spoznať ako moderátorku v rádiu, do ktorého vyhrala konkurz. Prelom nastal počas speváckej šou Superstar, kde vystupovala ako hlavná spolumoderátorka s Martinom Rauschom. Moderovala ďalšie ročníky tejto šou, nemala naďalej problém uťahovať si zo svojho povestného nosa, časom si založila aj vlastnú televíznu šou, získala mnohé ocenenia a dnes sa radí medzi špičku slovenských moderátorov.

Prirodzena pritazlivost

21.03.2015

Hneď v úvode vás chcem uistiť o tom, že táto magická ľudská zbraň nie je privilégiom len určitej skupiny ľudí. Všetko čo potrebujete na to, aby sa naplno prejavil váš sexappeal je už vo vás. Nie sú to žiadne záhadné rituály, pravidlá alebo metódy. Celé to je o láske k sebe a vnútornej jasnosti… Sexappeal sa totiž rodí v hlave. Vynechám teraz najrôznejšie [...]

Stretnutie

03.02.2015

Po dlhšej odmlke som tu opäť. O tom, že láska si nevyberá a prekvapí človeka v najnepravdepodobnejšej situácii, viem svoje. Prečítajte si dnes ukážku z mojej najpredávanejšej knihy Ozvi sa mi, láska. Píše sa január roku tisícdeväťstoosemdesiatjeden. Som štvrtáčkou na Strednej pedagogickej škole v jednom stredočeskom mestečku. O päť mesiacov ma čaká maturitná [...]

Ist si za snom

26.01.2015

Akokoľvek nezmyselné, či absurdné môžu pripadať vašemu okoliu. Nereálne, naivné… Dôležité je, že im veríte vy sami. Včera som sa svojmu manželovi posťažovala, že si musím ísť kúpiť nové lacne topanky, najlepsie dámske lodičky, pretože, tie, čo mám, hoc boli nekresťansky drahé, som nesprávnym spôsobom chôdze vyšmatlala. Usmial sa. „Ak by mi to bol [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:05

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 28721x
Priemerná čítanosť článkov: 2393x

Autor blogu

Kategórie